Neverne Bebe

Uredništvo sajta preporučuje aktuelno: Neverne bebe - Rekvijem (Muzika iz predstave Lepotica Linejna)Neverne Bebe oficijalni sajt
Koncerti


?????Prijatelji benda

SoleAzur

Valjevska pivara

Modni Atelje ENNETTAH

Luna

SNT
Bosis
Srpski
English
Novo na forumu

Facebook

Twitter

You Tube

You Tube

Prijatelji sajta:

Koncerti


?????Novo na forumu

Pesma

19/01/2009

Protekli dani Novogodišnjih i Božićnih praznika pružili su nam priliku da svakodnevno na svim televizijskim kanalima uživamo u pesmi i spotu "Andjeli pevaju". Kao što znate, na tekst Vladike Nikolaja Velimirovića muziku i aranžman uradio je Milan Đurđević a pored ostalih članova Nevernih beba u izvođenju su učestvovali mnogi renomirani muzičari i glumci : Ljuba Ninković, Jelena Tomašević, Sergej Ćetković... Nakon dve pune godine od pojavljivanja "Andjela" pesma je sama, nenametljivo a nekako sasvim prirodno i logično zapravo postala nezvanična himna Božića i Božićnih praznika.

Milan Đurđević je sa posebnim uživanjem i zadovoljstvom udahnuo dušu i pažljivo birane note stihovima Vladike NIkolaja.
Lična satisfakcija stigla je u još jednoj stvari koju bi prosto bilo nepravedno ne spomenuti na ovim stranicama.
Naime, pesma "Anđeli pevaju" našla je svoje mesto u udžbeniku muzičke kulture za VI razred osnovnog obrazovanja autorke Olivere Đurić.
U uvodnoj reči ovog udžbenika autorka takođe navodi i sledeće: "Koristeći novi udžbenik u nastavi moći ćete da stičete nova saznanja iz teorije muzike, pevaćete nove pesme i slušati muziku koju do sada niste slušali...One nas podsećaju na ono ko smo, a to ko smo i koliko dugo postojimo možemo da zahvalimo generacijama koje su sačuvale našu tradiciju. To je i Vaša dužnost, kao i onih koji dolaze posle Vas."

Dakle, "Anđeli pevaju" našla je svoje mesto pored "Bože pravde", "Himne Svetom Savi" i mnoštva pesama koje predstavljaju izvorno narodno stvaralaštvo. Ne treba ni spominjati koliko je to bitno na samom početku formiranja muzičkog ukusa i svesti onih koji dolaze o bogatstvima koje muzika ali i tradicija nose.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Pridružite nam se i na forumu na istoimenoj temi Pesma "Anđeli pevaju" u udžbeniku muzičke kulture

Copyright www.Neverne-Bebe.com 2006-2021

Designed by Web Dizajn Studio Pixel & MyCity Forum
Hosted by MyCity.rs & Vesti.rs

eXTReMe Tracker