Neverne Bebe

Uredništvo sajta preporučuje aktuelno: Neverne bebe - Rekvijem (Muzika iz predstave Lepotica Linejna)Neverne Bebe oficijalni sajt
Koncerti


?????Prijatelji benda

SoleAzur

Valjevska pivara

Modni Atelje ENNETTAH

Luna

SNT
Bosis
Srpski
English
Novo na forumu

Facebook

Twitter

You Tube

You Tube

Prijatelji sajta:

Koncerti


?????Novo na forumu

Deca deci za Božić

07/01/2007

Produkcija PGP RTS i prijatelji manastira Djurdjevi stupovi predstavili su u Radio Beogradu kompakt disk 'Deca deci za Božic', album božicnih pesama za decu sa devet autorskih kompozicija domaćih i stranih autora.


U danima očekivanog radosnog praznika - Rođenja Hristovog, po blagoslovu episkopa raško-prizrenskog Artemija i bratstva manastira Đurdjevi stupovi u Rasu, u izdanju PGP RTS objavljen je album božicnih pesama za decu na kome su autorske kompozicije srpskih kompozitora i gostiju iz Rusije, Gruzije, Grčke i Rumunije.


Ljiljana Popović, jedan od autora, objasnila je da svaka pesma ima svoj licni izraz, zasnovan na srpskim tradicionalnim muzickim korenima i savremenim kompozicijama i aranžmanima, na tekstove Sv.vladike Nikolaja ohridskog i zickog.


'Čast je raditi muziku na stihove vladike Nikolaja, kada dođemo u dodir sa njegovim divnim porukama, osetimo drugačiju energiju, veru i ljubav koju smo želeli da približimo drugim ljudima, koji to možda još nisu pronašli u svojim srcima', rekao je Milan Đurđević, autor pesme 'Anđeli pevaju', za koju je urađen i spot.


Producent albuma i autor Ljuba Ninkovic rekao je da je album poseban iz više razloga: deca su pevala deci prenoseci poruku božicne radosti, Hristove ljubavi, a on je namenjen srcima ljudi. Ninković je ukazao da ovakvih izdanja nije bilo kod nas i da pored toga što je muzika bliska mladima, CD nije pravljen za 'top liste' nego da nadživi svoje autore.
'Suština projekta, koji pokazuje da umetnost ima još vecu vrednost kada se radi i stvara u slavu i cast Boga, je da mladim ljudima na njima razumljiv i prihvatljiv nacin prenese najbitnije moralne i duhovne vrednosti naše pravoslavne vere', rekao je Ninković.
U radu na CD učestvovao je veliki broj poznatih izvođača i dece, među kojima su dečiji hor 'Kolibri', Dečiji hor hrama Svetog Save, dečiji hor Saborne crkve, Asim Sarvan, Milan Đurđević [Neverne Bebe], Željko Savic, Nebojša Mastilovic. Pesmu koja je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija snimljena za spot 'Andjeli pevaju' uradio je Đurđević u sabornom duhu i u njoj učestvuju brojni muzičari i deca, kao i glumci Sergej Ćetković, Ivan Bosiljčić, Tanja Bošković, Sonja Kolačarić, Divna Ljubojević, Jelena Tomaševic, Ljuba Ninkovic, Tijana Milošević i drugi.

Copyright www.Neverne-Bebe.com 2006-2021

Designed by Web Dizajn Studio Pixel & MyCity Forum
Hosted by MyCity.rs & Vesti.rs

eXTReMe Tracker